Paarden die de aandacht krijgen die ze verdienen, daar zetten we ons voor in. We hebben daarom in onze praktijk een dierenarts die zich richt op de ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg voor paarden. Ook voor gebitsbehandelingen kunt u bij ons terecht.

Wormonderzoek

U kunt bij ons mest inleveren om te kijken of het nodig is om te ontwormen. Ook kunt u altijd contact opnemen voor advies.

Vaccinaties

Voor Influenza, Tetanus, Rhino , Droes en West Nile kunt u uw paard vaccineren. We geven u graag advies wat bij uw situatie past. Als uw paard toe is aan een herhalingsvaccinatie krijgt u automatisch een herinnering.

Chippen en paspoort

U kunt bij ons terecht voor het chippen van uw paard en het uitschrijven van een officieel paspoort.

Gebitsbehandeling

De gebitsbehandeling wordt door onze dierenarts uitgevoerd. Dit gebeurt vaak onder een lichte verdoving, zodat we de hele mond kunnen controleren. We houden een digitale gebitskaart bij in ons patiëntdossier en geven u uitleg over de aandachtspunten van het gebit van uw paard.

Koliek

Voor een paard met koliek kunt u dag en nacht ons vaste nummer bellen, dan komen we met spoed.  

Castratie hengst

We kunnen uw hengst bij u thuis op locatie castreren. Voorafgaand aan de operatie komen we bij u langs voor een controle van uw hengst (algemene gezondheid, aanwezigheid binnenbal, vaccinatiestatus).

Veulencontrole

We controleren of het veulen genoeg biest binnen heeft gekregen en of de nageboorte van de merrie goed afgekomen is. Verder controleren we de oogleden, het naveltje en de algehele toestand van het veulen.

Voedingsadvies

Veel paarden dragen net wat kilo’s te veel bij zich maar afvallen is erg lastig. Voor voedingsadvies kunt u ons bellen wij komen dan graag langs om het rantsoen te beoordelen en stellen een passend voedingsplan samen.

Keuring

Voor een aankoop of verkoop van een paard kunnen we een klinische keuring voor u uitvoeren, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Fytotherapie

Ook op het gebied van fytotherapie (geneeskundige werking van kruiden) kunnen we u deskundig advies geven.

Vragen?

Als u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen, we helpen u graag.